Tápióka puding
Hozzávalók (4 személyre):
- 0,5 liter kókuszos rizstej
- 50g tápiókagyöngy
A tápiókagyöngyöt felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közben felforraljuk a növényi tejitalt. A forrásban lévő kókuszos rizsitalhoz hozzáöntjük a megduzzadt tápiókát, és keverés mellett addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik, és a gyöngyök áttetszők nem lesznek.
Ízlés szerint zabpelyhet, gyümölcsöt, olajos magvat, lekvárt (cukormentes) tehetünk a poharak aljába, amire ráöntjük még melegen a tápiókát, mert ahogy hűlni kezd, már nem lehet adagolni, mert zselés állagúvá válik.
Chia puding
Hozzávalók (4 személyre):
- 0,5 liter növényi rizsital
- 100g fagyasztott eredi gyümölcs (frissből édesebb)
- 50g chia mag
- ízlés szerint édesítőszer vagy méz (a méz nem minősül cukormentesnek)
A növényi tejitalt összeturmixoljuk az eredi gyümölccsel, vagy a tetszőlegesen választott gyümölccsel és ízlés szerint ízesítjük (chia mag belekeverése előtt kóstoljunk), ezután hozzákeverjük a chia magot.
A tökéletes chia puding titka az, hogy legalább 5-6 órát állni hagyjuk a hűtőben és ez alatt többször jól átkeverjük. Amennyiben időnk engedi akár egy teljes napot is pihentethetjük pudingunkat a hűtőben.