Hozzávalók (4 személyre):
- 80 g bulgur
- 20 g vörös lencse
- só
- Fél konzerv csicseriborsó leszűrve (töltő tömeg 120 g)
- 1 közepes narancs
- 200g koktélparadicsom
- friss menta és petrezselyem
- 30 g szárazon pirított mandulapehely
- 60 g camambert sajt
Öntet:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál mézes mustár
Elkészítés:
A bulgurt és a vörös lencsét 2,5* mennyiségű sós vízben feltesszük főni, és forrástól számított 15 percig főzzük, közepes lángon (kb. 280 g főtt keveréket kell kapjunk). A lencsét nem kell előzetesen beáztatni. A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk (figyeljünk oda, mert könnyen leéghet). A friss fűszernövényeket összetépkedjük, a sajtot, a paradicsomot, és a narancsot ízlés szerinti darabokra vágjuk..
Az öntet hozzávalóit összekeverjük egy nagy edényben, és hozzáöntjük a saláta összetevőit.