Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g friss spárga
  • 200g csiperkegomba
  • 300 g főtt zöldséges (zöldborsóval és répával gazdagítottam) kuszkusz /8 dkg kuszkusz + 50 g zöldség/
  • 100g póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (gomba párolásánál a végén kerül csak egészben bele)
  • 100g füstölt tofu
  • 200 g reszelt sajt (vegyesen, de lehet növényi sajt is)
  • olívaolaj
  • 1 ág friss rozmaring
  • só, bors, petrezselyem

 

Elkészítése:

A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró sós vízzel (zöldség-, vagy húsleves alaplé is tökéletes) leöntjük és fél evőkanál olívaolajjal gazdagítjuk, hogy ne álljanak össze a szemek. Közben a zöldborsót és a sárgarépát külön edényben megpároljuk, és hozzákeverjük a kész kuszkuszhoz.
A spárgát az alsó fás részénél letörjük, majd sós forrásban lévő vízben előfőzzük (5-10 perc). A póréhagymát az olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Addig pirítjuk a gombát, amíg a víz teljesen el nem fő. A végén hozzáadjuk a szál rozmaringot és a 2 gerezd fokhagymát és együtt pirítjuk 1-2 percig. Vigyázzunk, a fokhagymát ne égessük oda.
A megfőtt spárgát egy kisebb jénai tál aljára helyezzük, majd ráöntjük a zöldséges kuszkuszt. Ezután rátesszük a felszeletelt füstölt tofut és a párolt gombát majd sajtot reszelünk a tetejére.
Előmelegített (180 fokos) sütőben rakjuk, és addig sütjük, amíg a sajt megbarnul.
Miután kivettük a sütőből díszíthetjük petrezselyemmel, apróra vágott rozmaringgal.

Jó étvágyat!