Tápióka puding

Hozzávalók (4 személyre):

  • 0,5 liter kókuszos rizstej
  • 50g tápiókagyöngy

A tápiókagyöngyöt felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közben felforraljuk a növényi tejitalt. A forrásban lévő kókuszos rizsitalhoz hozzáöntjük a megduzzadt tápiókát, és keverés mellett addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik, és a gyöngyök áttetszők nem lesznek.

Ízlés szerint zabpelyhet, gyümölcsöt, olajos magvat, lekvárt (cukormentes) tehetünk a poharak aljába, amire ráöntjük még melegen a tápiókát, mert ahogy hűlni kezd, már nem lehet adagolni, mert zselés állagúvá válik.


Chia puding

Hozzávalók (4 személyre):

  • 0,5 liter növényi rizsital
  • 100g fagyasztott eredi gyümölcs (frissből édesebb)
  • 50g chia mag
  • ízlés szerint édesítőszer vagy méz (a méz nem minősül cukormentesnek)

A növényi tejitalt összeturmixoljuk az eredi gyümölccsel, vagy a tetszőlegesen választott gyümölccsel és ízlés szerint ízesítjük (chia mag belekeverése előtt kóstoljunk), ezután hozzákeverjük a chia magot.

A tökéletes chia puding titka az, hogy legalább 5-6 órát állni hagyjuk a hűtőben és ez alatt többször jól átkeverjük. Amennyiben időnk engedi akár egy teljes napot is pihentethetjük pudingunkat a hűtőben.