Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 g bulgur
  • 20 g vörös lencse
  • Fél konzerv csicseriborsó leszűrve (töltő tömeg 120 g)
  • 1 közepes narancs
  • 200g koktélparadicsom
  • friss menta és petrezselyem
  • 30 g szárazon pirított mandulapehely
  • 60 g camambert sajt

Öntet:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál mézes mustár

 

Elkészítés:

A bulgurt és a vörös lencsét 2,5* mennyiségű sós vízben feltesszük főni, és forrástól számított 15 percig főzzük, közepes lángon (kb. 280 g főtt keveréket kell kapjunk). A lencsét nem kell előzetesen beáztatni. A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk (figyeljünk oda, mert könnyen leéghet). A friss fűszernövényeket összetépkedjük, a sajtot, a paradicsomot, és a narancsot ízlés szerinti darabokra vágjuk..
Az öntet hozzávalóit összekeverjük egy nagy edényben, és hozzáöntjük a saláta összetevőit.