Testösszetétel-mérés

A testösszetétel-mérő készülék használatának előnyei

Az InBody770 készülék a bioimpedancia (BIA) elvét használja. Mivel a test különböző szöveteinek (izom, csont, zsír) eltérő a víztartalma és ezáltal az elektromos vezetőképessége, a testbe vezetett gyenge (ártalmatlan) erősségű áram bevezetésével meghatározhatóvá válik a szövetek közti ellenállás eltéréséből az izom-zsír aránya. Az izom- és zsírtartalmat – melyeket képes szegmentális (törzs, láb, kar) eloszlásban is kimutatni, valamint méri a zsigeri zsírok (magas aránya szív-, és érrendszeri betegségek rizikója) egyensúlyát –, azonosíthat folyadék-egyensúly hiányt, ami gyulladáshoz vagy egyéb betegségre utalhat.

Használatával lehetőség nyílik arra, hogy energiaszükségletét ne képletekre hagyatkozva állapítsuk meg, hanem a valós zsír és izom eloszlás energiaigényére alapozva.

Nemcsak a fogyni vágyó páciensek számára hasznos, hanem többek között a cukorbetegek számára is, mivel figyeli a szervezet zsigeri zsír (rizikótényező) és a folyadék visszatartásának (magas vércukorszint) állapotát. A készülék olyan emberek számára is hírértékű, akik kardiológiai problémákkal vagy sportsérüléssel küzdenek, és szeretnék követni, hogy a fizikoterápiájuk mennyire sikeres.

Ezen túlmenően az analizátor képes arra, hogy összekapcsolja a korábbi eredményeket egymással, így a kezelések hatékonysága is pontosabban mérhető, és szükségszerűen változtatható.

InBody770 értékelőlap

A felmérés tudnivalói

  • Reggel, éhgyomorra, vizelet-, és székletürítés után, fehérneműben a legpontosabb az eredmény
  • 2 órával a mérés előtt ne igyon nagy mennyiségű folyadékot
  • 2 órával a mérés előtt ne végezzen fizikai aktivitást
  • 2 órával a mérés előtt ne szaunázzon
  • Nyári hőség vagy nagy mínuszok esetén érdemes kb. 20 percet szobahőmérsékleten töltenie a vizsgálat előtt
  • Menstruáció idején nem javasolt a vizsgálat
  • Ékszert, karórát a vizsgálat alatt ne viseljen
  • Várandóssság, vagy pacemékere esetén nem javasolt a vizsgálat